Over Osteopathie
  • Over Osteopathie

    Over Osteopathie

Wat is Osteopathie

Osteopathie is een veilige manuele geneeskunde die zich toelegt op het herstellen van een verstoord evenwicht binnen het lichaam. Manueel, omdat onderzoek en behandeling alleen met de handen geschiedt en er dus geen apparaten aan te pas komen. Het verstoorde evenwicht kan zich uiten in verschillende klachten in het lichaam b.v. buikpijn, rugpijn of andere gewrichtsklachten maar ook hoofdpijn of een slechte stoelgang.

Lees meer »

Onderzoek en behandeling

Aan het onderzoek gaat een anamnese (vraaggesprek) vooraf. Hiervoor wordt uitgebreid de tijd genomen omdat deze informatie belangrijk is om de ontstaansgeschiedenis van uw klacht en mogelijk verband tussen andere klachten te leggen. Gevraagd wordt naar klachten maar ook uw algehele gezondheid. Hoe functioneert u in het algeheel, wat voor behandelingen heeft u al ondergaan en wat is er verder in uw leven voorgevallen?

Lees meer »

Achtergrond

De Osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is waarbij het lichaam een natuurlijk vermogen beheerst om allerlei storingen zelf te verhelpen.

Lees meer »

Oirschot Spoordonkseweg 11 | tel: 0499-57 77 75 Boxtel Liduinahof 35 | tel: 0411-68 97 14 Hilvarenbeek Groot Loo 3b | tel: 0499-57 77 75 © 2017