Over Osteopathie
  • Grondlegger van de Osteopathie: dr. A. Taylor Still

    Grondlegger van de Osteopathie: dr. A. Taylor Still

Achtergrond

De Osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is waarbij het lichaam een natuurlijk vermogen beheerst om allerlei storingen zelf te verhelpen.

Grondlegger van de Osteopathie is dr. A. Taylor Still een Amerikaanse arts. In reactie op de, op klachtengerichte, geneeskunde ontwikkelde hij de osteopathie. Gedurende zijn leven bouwde Dr. Still (1828-1917) een enorme anatomische kennis op o.a. door zijn werk als chirurg. Hij constateerde dat bindweefsels (die botten, spieren, organen, vaten, zenuwen etc. met elkaar verbinden) van grote functionele waarde zijn. Hij onderzocht de samenhang en de onderlinge invloed tussen de verschillende lichaamssystemen en ontdekte dat een storing in het ene systeem klachten kon veroorzaken in het andere systeem.

Sindsdien is de Osteopathie verder onderbouwd en ontwikkeld. In 1966 is Osteopathie in de Verenigde Staten wettelijk gelijk gesteld met de reguliere geneeskunde. Via Engeland en Frankrijk is de Osteopathie in Europa bekend geworden.    

De laatste tien jaar raakt osteopathie ook in Nederland steeds meer bekend. Mede door de holistische denkwijze (er wordt geen ziekte behandeld maar de totale mens) onderscheidt osteopathie zich van de bestaande geneeswijze. 

Oirschot Spoordonkseweg 11 | tel: 0499-57 77 75 Boxtel Liduinahof 35 | tel: 0411-68 97 14 Hilvarenbeek Groot Loo 3b | tel: 0499-57 77 75 © 2017