Werkwijze bij baby's

Gedurende het eerste consult zal de osteopaat middels een anamnese een volledig beeld krijgen van de voorgeschiedenis zoals de zwangerschap, aard van de bevalling en de eerste weken. Vervolgens zal de osteopaat met zijn handen op subtiele wijze de verschillende structuren zoals schedel, nek , rug, bekken en buik onderzoeken. Middels zachte handgrepen spoort hij bewegingsverlies op en maakt hij deze vervolgens vrij.

Herstel van de beweeglijkheid zorgt voor herstel van de klachten bij de zuigeling.
  • Onderzoek en behandeling lopen vaak in elkaar over
  • Baby’s ervaren de behandeling meestal als aangenaam. 
  • Voor baby’s is het vaak prettig om tijdens de behandeling een flesje en/of speentje te krijgen. Sterker nog, het kan de werking van de behandeling ondersteunen. Wij adviseren u daarom om altijd wat voeding of een speentje mee te nemen.
  • De ervaring leert dat het meenemen van andere kinderen storend kan werken omdat de baby wordt afgeleid. Wij willen u dan ook vragen om alleen met uw kind te komen.
  • Belangrijk om te vermelden, dat er bij baby’s geen manipulaties of ‘kraken’ van gewrichten worden toegepast. We maken liever gebruik van zachte weefsel ontspannende technieken, waarmee tevens betere resultaten geboekt worden.
  • Het aantal behandelingen varieert van 2 tot 4 behandelingen en is afhankelijk van de oorzaak van de klachten.

In de praktijk voor Osteopathie Verhoeven worden veel kinderen en baby’s behandeld. Door uitgebreide nascholing op dit gebied is er een brede expertise ontstaan en bestaat er een nauwe samenwerking met andere disciplines zoals kinderfysiotherapeuten, logopedisten en artsen uit de omgeving.

Osteopathie is een complementaire geneeswijze wat inhoudt dat we graag samenwerken met de reguliere geneeskunde. We vervangen dus niet de huisarts, specialist, kinderarts of het consultatiebureau maar werken er juist graag mee samen.

Contact

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons, wij helpen u graag!

Neem contact op
Deelnemer van regionaal samenwerkingsverband