Actueel

Vergoedingen 2020

Vergoedingen Osteopathie 2020

De verzekeraars hebben onlangs de nieuwe vergoedingen voor osteopathie vanuit de aanvullende verzekeringen voor 2020 bekend gemaakt. LET OP dezelfde verzekering kan er in 2020 ineens heel anders uitzien qua vergoedingen! Er zijn 3 verzekeringen die osteopathie volledig dekken tot € 500,-, €750,-, 1000 euro of zelfs 1500 euro/jaar afhankelijk van de uitgebreidheid van je pakket. Uit deze pakketten wordt ook de manueel fysiotherapeut, chiropractor en sportarts betaald, dus let daarop als je daar ook gebruik van maakt.

De meeste verzekeraars dekken (gemiddeld) zo'n 40 euro/dag tot een bepaald maximum op jaarbasis. Reken goed uit wat de premie/maand je op jaarbasis kost en hoeveel je doorgaans gebruik maakt van behandeling die voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komt. In het merendeel van de gevallen volstaat een maximum van 3-4 behandelingen al om tot een oplossing te komen. Zo vaak kom je dus waarschijnlijk niet bij ons. Sommige klachten zijn zelfs al in 1-2 behandeling opgelost. Alleen wanneer je ernstige, langdurige en meerdere klachten hebt kan het zijn dat je op jaarbasis wel zo'n 4-6x bij ons komt. Staan je minderjarige kinderen ook bij jou op de polis dan hebben zij ook recht op eenzelfde vergoeding. Je deelt het potje niet, maar ieder heeft dus een eigen potje. Vergelijken tussen verzekeringen loont echt. Een overstap naar een goedkopere en vaak ruimere vergoeding is niet moeilijk. Koop je een nieuwe wasmachine; vergelijk je toch ook vaak verschillende winkels /sites om tot een goede koop te komen, waarom niet jaarlijks bij je zorgverzekering.

Houd hierbij ook rekening met andere zorg waar je gebruik van maakt die ook onder de aanvullende verzekering valt (bril, fysiotherapie, tandartszorg etc.).

Voor osteopathie geldt geen eigen risico, omdat het onder de aanvullende verzekering valt.

Osteopathie vermindert het aantal ziektemeldingen en dat is een van de redenen dat meerdere werkgevers de behandeling van hun personeel betalen. Ook voor zelfstandigen is dat een reden om vaak snel bij de osteopaat een afspraak te maken. Een dag niet werken kost immers veel meer dan een behandeling.

Met osteopathie bespaar je op je eigen risico in de reguliere zorg. Heel veel klachten worden opgelost zonder gebruik te hoeven maken van een medisch specialist of (niet vergoede) medicatie. Osteopathie is bewezen effectief bij meerdere klachten.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/osteopathie?fbclid=IwAR0d8DRVGyxolAvNBmDSGT8OQtjtirPSSYbyZfjYoEAtFJMaeuJJIlHF6KA

Succes met het kiezen.

Verhuizing praktijklokatie Boxtel

Wij zijn verhuisd naar een nieuwe locatie in Boxtel: Liduinahof 35 5281 AD Boxtel. Onze praktijk is gevestigd tussen 'T Groeihuys en de Zorgwinkel.

Hier zijn we samen gevestigd met Psychologiepraktijk Kim van Gestel en Kinderfysiotherapie van Lith. 

Ons telefoonnummer blijft ongewijzigd: 0411-689714

 

Osteopathie bij PDS

Osteopaten kunnen veel betekenen in de behandeling van patiënten met prikkelbaar Darmsyndroom (PDS). Enkele symptomen hiervan zijn; obstipatie afgewisseld met diarree, lucht in de buik en opgeblazen gevoel, buikpijn en - krampen. Vervelende klachten die nogal wat impact kunnen hebben voor je werk en privé.

Een osteopaat zal, naast het gangbare onderzoek, vragen naar je leef- en voedingsgewoontes Met het losmaken en ontspannen van de darmen kan al een hoop worden bereikt. Soms is doorverwijzing noodzakelijk, bijvoorbeeld voor voedingsadviezen of ondersteuning door supplementen. PDS kan gepaard gaan met blokkades elders in het lichaam, zoals de onderrug. Ook die reageren goed op een osteopathische behandeling. Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol in de behandeling van PDS. De osteopaat kan als aanvulling op de behandeling goede adviezen geven waardoor de darmen weer rustiger worden.

Haptotherapie

Onlangs is Lianne Koster GZ Haptotherapeut gestart binnen onze praktijk. Het doel van Haptotherapie is dat de mens zich weer positief kan verbinden met zichzelf en zijn omgeving. Zij behandelt zowel volwassene als kinderen met uiteenlopende klachten meer informatie volgt.

https://www.liannekoster.nl/

Osteopathie en migraine

Osteopathie en migraine
Migrainepatiënten hebben veel baat bij een behandeling osteopathie.
Dit viel onlangs te lezen in ‘The International Journal of Osteopathic Medicine’ in een publicatie over een gespecialiseerde studie aan de neurologische afdeling van de ‘United Hospitals’ in het Italiaanse Ancona. In dit wetenschappelijke onderzoek, dat een jaar duurde, bleken patiënten met migraineklachten zeer veel baat te hebben bij osteopathische behandeling.
Voor deze studie werden 105 migrainepatiënten opgedeeld in drie groepen, in de leeftijdscategorie van 18-50 jaar en allen met ongeveer gelijke sociaal-demografische achtergrond. De eerste groep kreeg medicijnen toegediend uit de zogenaamde triptanen familie. Groep twee onderging een placebotherapie van manuele handelingen en de derde groep werd behandeld volgens reguliere osteopathische aanpak. Via vragenlijsten werden patiënten bevindingen bijgehouden over de ernst van de pijnklachten en de kwaliteit van leven. Na afronding van het onderzoek bleek dat de aard van de migraine bij de groepen patiënten die een placebobehandeling ondergingen én die medicijnen slikten, nauwelijks verschilden. Patiënten die echter een osteopathische behandeling kregen, signaleerden ten opzichte van de andere twee testgroepen, een statistisch zeer sterke verbetering van hun pijnklachten en kwaliteit van leven.
Andere onderzoeken
Deze studie sluit aan bij de resultaten van eerdere studies in Nederland (2001) en in Duitsland (2011), waaruit bleek dat osteopathische behandeling een bijzonder gunstig effect heeft op klachten van migrainepatiënten. Bij migraine speelt de bovenbuik vaak een belangrijke rol. Een belangrijke link tussen wat in de buik gebeurt en de storende invloed daarvan op de hersenstam, is de tiende hersenzenuw. Daarnaast zijn er zenuwen, die het middenrif en de lever van gevoel voorzien. Deze lopen naar de nek en schakelen met de hersenstam. Wanneer veel storende informatie vanuit de bovenbuik naar de hersenstam gaat, ontstaat daar een soort kortsluiting. Zo kan migraine ontstaan. Bij migraineklachten behandelt een osteopaat o.a. het gebied van de middenrif. Rond de grote ademhalingsspier bevinden zich lever, dikke darm en de maag. Bij migraine laat vaak de beweeglijkheid van de banden en de vliezen rond de lever te wensen over. Deze osteopathische behandelwijze komt het meest tot zijn recht als mensen bereid zijn cafeïnehoudende producten (koffie, thee, chocola en cola) en triptanen te laten staan.
Osteopathische behandelwijze
Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel en weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt. Het doel van de osteopaat is niet om ziekte te bestrijden maar om de hele persoon te helpen en te ondersteunen om gezond en weerbaar te worden. Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen en gebruikt geen medicijnen of apparaten. De osteopaat maakt los wat los moet zitten en optimaliseert zo met (overwegend) zachte handgrepen de weefselcondities van het lichaam. Een osteopaat is geen vervanger van de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door. Dit is o.a. ook een reden waarom wij in onze praktijklocatie in Boxtel tezamen gevestigd zijn met een huisarts.
 

Oirschot Spoordonkseweg 11 | tel: 0499-57 77 75 Boxtel Liduinahof 35 | tel: 0411-68 97 14 Hilvarenbeek Groot Loo 3b | tel: 0499-57 77 75 © 2017