Werkwijze bij kinderen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Het is daarom belangrijk om vooraf het kind te vertellen wie hij of zij gaat zien en dat de osteopaat bepaalde delen van het lichaam zal gaan aanraken, maar dat het geen pijn zal doen. Voor een osteopaat is iedere behandeling een uitdaging in creatieve zin, omdat het kind zelf bepaalt hoe het zich op een ontspannen manier laat behandelen.

Gedurende het eerste consult zal de osteopaat middels een vraaggesprek een volledig beeld krijgen van de voorgeschiedenis zoals de bevalling, de vroege ontwikkeling en eventueel doorgemaakte ziektes etc. Vervolgens zal de osteopaat met zijn handen op subtiele wijze de verschillende structuren zoals schedel, nek , rug, bekken en de buik onderzoeken. Middels zachte handelingen spoort hij bewegingsverlies op en maakt deze vervolgens vrij. 

Herstel van de beweeglijkheid zorgt voor herstel van de klachten bij het kind.
  • Kinderen ervaren de behandeling meestal als aangenaam. Tijdens het onderzoek en de behandeling gaat alle aandacht uit naar het kind.
  • Bereid u kind voor op “lekker lui liggen”.  Om de behandeling voor uw kind optimaal te laten verlopen en ter afleiding is het prettig om wat vertrouwd en handzaam speelgoed mee te nemen. Ook kan een speen, een knuffel of een boekje uw kind op zijn gemak stellen.
  • In onze praktijk gebruiken we vaak speeltjes en boekjes om kinderen tijdens een behandeling te amuseren. De meeste kinderen ouder dan vijf jaar kunnen stil liggen en luisteren naar verhaaltjes.
  • De ervaring leert dat het meenemen van andere kinderen vaak storend werkt omdat het kind wordt afgeleid. Wij willen u dan ook vragen om alleen met u kind te komen.
  • Na de behandeling duurt het vaak een paar weken voor een volgende afspraak ingepland wordt : het zelf-herstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

In de praktijk voor Osteopathie Verhoeven worden veel kinderen en baby’s behandeld. Door uitgebreide nascholing op dit gebied is er een brede expertise ontstaan en bestaat er een nauwe samenwerking met andere disciplines zoals kinderfysiotherapeuten, logopedisten en artsen uit de omgeving. Osteopathie is een complementaire geneeswijze wat inhoudt dat we graag samenwerken met de reguliere geneeskunde. We vervangen dus niet de huisarts, specialist, kinderarts of het consultatiebureau maar werken er juist graag mee samen.Contact

Vraagt u zich af of wij iets voor uw kind kunnen betekenen? Bel of mail ons, wij helpen u graag!

Neem contact op
Deelnemer van regionaal samenwerkingsverband