Osteopathie bij volwassenen

Rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, whiplash, slechte darmwerking of buikpijn. Veel mensen leven met klachten die niet gemakkelijk te behandelen zijn. In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar die de oorzaak niet wegnemen en waardoor de klacht steeds terugkomt. In zo'n geval kunt u een osteopaat raadplegen.

Lichaam als een geheel.

De osteopaat behandelt een grote verscheidenheid aan klachten. Vaak zijn het klachten waarmee de patiënt al geruime tijd te kampen heeft. Maar ook klachten die korte tijd geleden zijn ontstaan kunnen prima met osteopathie behandeld worden.

Mensen met klachten ervaren een behandeling osteopathie vaak als een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. De osteopaat ziet namelijk het lichaam als één geheel. Hij weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Hij kan de mogelijke oorzaak van een klacht vaak vinden in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Zo kan je chronische lage rugklachten met uitstraling in je been ontwikkelen door een verminderde beweeglijkheid van de weefsel rondom de nieren. Ook kan een hoofdpijn klacht zijn oorsprong vinden in een doorgemaakte val op het stuitje of een mobiliteitsbeperking in de voet. Daarnaast kunnen schouderklachten veroorzaakt worden door spanningen van het bindweefsel rondom de lever.

Osteopathie is een complementaire, aanvullende geneeswijze die gebaseerd is op medische kennis van anatomie, fysiologie en embryologie. Osteopathie kan daarbij worden beschouwd als een volwaardige geneeskunde, gebaseerd op een uitgebreide medische gedachtegang en wetenschappelijke inzichten. Zie voor meer informatie: Wat is osteopathie.

Schouderklachten kunnen veroorzaakt worden door spanningen rond de lever.

Voorbeelden van klachten die vaak worden behandeld in de praktijk: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, stoelgangproblematiek, maag- en darmklachten. Ook sportblessures en klachten na operaties of een zwangerschap reageren goed op een osteopathische behandeling.

Hiernaast vindt u een overzicht van een aantal klachten en symptomen waarmee de osteopaat u eventueel kan helpen. Een volledige beschrijving van alle mogelijke klachten waarmee u naar de osteopaat kunt gaan is niet mogelijk, deze lijst is nagenoeg onuitputtelijk.

Preventief

Juist als u zich prima voelt is een osteopatisch consult toch op u van toepassing. De osteopaat helpt u met het voorkomen van gezondheidsklachten. Juist als u zich goed voelt is dit het moment om u te laten onderzoeken om zodoende uw functioneren in kaart te brengen. Vaak treden in een veel later stadium klachten op terwijl het lichaam de periode ervoor al in dysbalans is geraakt. Dit is de reden waarom een preventief consult zo waardevol is.
Twee maal per jaar een volledige osteopatische controle kan dus helpen uw gezondheid op peil te houden!

Contact

Vraagt u zich af of wij iets voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons, wij helpen u graag!

Neem contact op
Deelnemer van regionaal samenwerkingsverband